Contactless cash betalingen

Contactless cash betalingen

Automatisch betalen maakt opgang. In de huidige corona-tijden vormen deze systemen een ideale manier om een hygiënische relatie met de klant te verzekeren. Daarnaast verhoogt deze betaalwijze de transactiesnelheid.

Met Covid-19 pandemie is er vraag naar meer hygiëne. En biljetten en muntstukken worden gezien als bron van besmettingen. Daarom zijn bankkaart betalingen, betalingen per smartphone of betalingen via allerhande APPs in sterke opgang.   Echter, uit onderzoek blijkt dat een groot percentage consumenten (30% tot 58% afhankelijk van de sector en leeftijdsgroep) nog steeds verkiest om cash te betalen.  Daar zijn allerhande redenen voor. Bovendien blijft cash een wettelijk betaalmiddel dat men zelfs niet mag weigeren en vaak niet wenst te weigeren.  Welke winkelier wil bv 10% van zijn/haar cliënteel weigeren omdat cash niet meer aanvaard wordt? 

De oplossing is de ShopMaster automaat van Antenor.  Contactloos betalen met cash.  De Shopmasters aanvaarden zowel biljetten als munten en geven gepast terug.  Zij integreren met nagenoeg elk kassa-systeem op eenvoudige wijze, net zoals een bancontact-terminal dat doet.  En het belangrijkste voordeel blijft efficiëntie: geen kassatelling meer na sluiting, geen foute weergaves meer, hygiënisch en veilig.  Want het personeel komt niet langer met het baar geld in contact.  Elke Shopmaster is op zichzelf een sterk beveiligde unit, met binnenin aparte afgesloten en beveiligde compartimenten voor munten enerzijds en biljetten anderzijds. 

Ook Antenor’s nieuwste betaalautomaten accepteren zowel cash als cashless.  Deze combinatie met respect voor hygiëne naar het personeel toe, staat toe cash transacties te automatiseren en tegelijk de veiligheid te verhogen.  Immers, de cash wordt afgestort in afgesloten en hoogbeveilgde cashboxen.  Deze kunnen optioneel zelfs met inkt-technologie kunnen beschermd worden zoals bij waardetransporten en in bankautomaten (ATM’s).  Deze machines combineren cash betalingen met flexibiliteit, hygiëne en veiligheid in één oplossing.

Geen reacties

Je reactie toevoegen